Wiosennie ;)
Późny, wiosenny, sycący i ciepły, a zarazem bardzo lekki obiad.....
młoda kapusta z koperkiem, a do niej kurczak przyprawiony bazylią i pieprzem ziołowym, wszystko uwieńczone świeżą pietruszką
Przygotowanie kapusty jest bardzo łatwe, należy pokroić ją i po prostu ugotować, choć zajmuje to niestety trochę czasu. Doprawiamy wedle uznania, ja dodałam dużo koperku. Do samej kapusty nie dodawałam już mięsa, bo wiedziałam że znajdzie się obok. Choć z początku miałam zamiar smażyć kurczaka ( jak zawsze ;) ), dziś wyjątkowo zdecydowałam się na bardzo lekką i dużo SZYBSZĄ wersję. Gdy kapusta była już prawie gotowa, zamarynowanego i przyprawionego kurczaka wsadziłam do garnka z kapustą.
Przydałby się młody ziemniaczek z koperkiem... ale uciekł ze zdjęcia :D
młoda kapusta z koperkiem, a do niej kurczak przyprawiony bazylią i pieprzem ziołowym, wszystko uwieńczone świeżą pietruszką
Przygotowanie kapusty jest bardzo łatwe, należy pokroić ją i po prostu ugotować, choć zajmuje to niestety trochę czasu. Doprawiamy wedle uznania, ja dodałam dużo koperku. Do samej kapusty nie dodawałam już mięsa, bo wiedziałam że znajdzie się obok. Choć z początku miałam zamiar smażyć kurczaka ( jak zawsze ;) ), dziś wyjątkowo zdecydowałam się na bardzo lekką i dużo SZYBSZĄ wersję. Gdy kapusta była już prawie gotowa, zamarynowanego i przyprawionego kurczaka wsadziłam do garnka z kapustą.
Przydałby się młody ziemniaczek z koperkiem... ale uciekł ze zdjęcia :D
Wygląda apetycznie :D
OdpowiedzUsuńI jak się okazuje, wcale nie taka pracochłonna.
OdpowiedzUsuńProste ..a wyglada smacznie..dziękuję za udział w ackji.
OdpowiedzUsuń