Pełnoziarniste muffiny z masłem orzechowym.
Szybkie i pyszne, jeszcze ciepłe, proszę się częstować ;P
Przepis na 6szt.
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1/2 szklanki mleka
- 4 duże, czubate łyżki masła orzechowego (użyłam masła typu crunchy)
- 4 łyżki dowolnego oleju
- 4 łyżki drobnego cukru do wypieków
- 1 jajko
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wykonanie:
W misce łączymy dokładnie jajko, mleko, olej i masło orzechowe. W osobnym naczyniu łączymy składniki suche czyli mąkę, cukier i sodę. Suche wsypujemy do mokrych, mieszamy wszystko razem, nakładamy do foremek. Ja piekłam w silikonowych przez 20min. w tem. 180 stopni. Mniam! :D
widzę masło orzechowe i długo nie trzeba mnie namawiać ;)
OdpowiedzUsuńTe wypieki wydają się takie przerażające a to nie jest nic trudnego. Można zabrać do pracy takie przecudne muffiny z rewelacyjnym nadzieniem :) Pyszne !
OdpowiedzUsuńZgadza się, kiedyś też tak myślałam, a okazuje się, że są łatwe, szybki i przyjemne ;)
Usuńz masłem orzechowym? mm muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńMuszą być genialne!
OdpowiedzUsuńZ masłem orzechowym.. Pycha :)
OdpowiedzUsuńWow ... muszą być bardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńSkusiłabym się na choćby jedną.
Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Świetny pomysł :)!
OdpowiedzUsuńOj, pycha. Idealne na śniadnaie, muszę sobie kiedyś zaserwować do pracy :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za udział w akcji, zapraszam
częstuję się ! a mogę wszystkie ? :D
OdpowiedzUsuńNa wszystkie się nie zgadzam :P
UsuńPyszności:)
OdpowiedzUsuńzainspirowałaś mnie! uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuńCudne Ci wyszły :) Muffinki uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńUrocze ciasteczka ze ślicznych foremek :)
OdpowiedzUsuń