Placuszki z kaszy jaglanej z żółtym serem
Nie licząc dodatku (żółtego sera) i odrobiny oleju do smażenia są to jedno składnikowe placki z kaszy jaglanej.
A więc ;p
Składniki:
- kasza jaglana
- olej/masło do smażenia
- ser żółty
Wykonanie:
Gotujemy w wodzie kaszę wedle instrukcji na opakowaniu, na gęsto, bardzo gęsto, można też jak ja ugotować ją dzień wcześniej i zostawić na noc. Na rozgrzanej patelni smażymy kaszę formując małe placuszki, po przewróceniu na wierzch kładziemy plasterki sera, Tyle! Smacznego.
A więc ;p
Składniki:
- kasza jaglana
- olej/masło do smażenia
- ser żółty
Wykonanie:
Gotujemy w wodzie kaszę wedle instrukcji na opakowaniu, na gęsto, bardzo gęsto, można też jak ja ugotować ją dzień wcześniej i zostawić na noc. Na rozgrzanej patelni smażymy kaszę formując małe placuszki, po przewróceniu na wierzch kładziemy plasterki sera, Tyle! Smacznego.
mmm, ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńSkusiłabym sie!
OdpowiedzUsuńfajne placuszki ,ale sera to ja nie cierpię ...
OdpowiedzUsuńSer z nich najlepszy:D
OdpowiedzUsuńuwielbiam jaglankę! i jestem też wielką fanką placków, więc muszę spróbować takich! :)
OdpowiedzUsuń