Chipsy z cebuli.
Gdy masz ochotę na coś w stylu chipsów polecam, i powiem wam, że faceci je uwielbiają np. z sosem czosnkowym z tego przepisu ;p
Tak szybciutko i króciutko...
Dużą cebulę kroimy w okręgi i moczymy w gęstym, mocno przyprawionym cieście naleśnikowym, smażymy w głębokim oleju. Odkładamy na ręcznik papierowy by obciekły z tłuszczu i ostygły. Potem moczymy w sosie i chrupiemy:)
Tak szybciutko i króciutko...
Dużą cebulę kroimy w okręgi i moczymy w gęstym, mocno przyprawionym cieście naleśnikowym, smażymy w głębokim oleju. Odkładamy na ręcznik papierowy by obciekły z tłuszczu i ostygły. Potem moczymy w sosie i chrupiemy:)
Oo, świetny pomysł :) Nie jadłam takich chipsów, ale bardzo lubię podprażoną na patelni cebulę. Muszę wypróbować Twoją propozycję.
OdpowiedzUsuńUwielbiam je! Z sosem są rewelacyjne:)
OdpowiedzUsuńMusiały być przepyszne ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam na Candy u mnie : http://recenzje-kiti.blogspot.com/2012/12/rozdanie-na-dobry-poczatek.html
Już zaglądam :)dzięki za zaproszenie:)
UsuńMoże chcesz wygrać cień do powiek LAMBRE? Zapraszam - mały konkurs :)
OdpowiedzUsuńhttp://melagotujeitestuje.blogspot.com/2012/12/may-konkurs-zapraszam.html
Dziękuję za zaproszenie, wzięłam udział w konkursie:)
Usuńszczerze przyznam, że nie wyobrażam sobie ich smaku..:O Ale z ciekawości spróbuję-bo jak nie ja, to mój brat pochłonie je na pewno ;D
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska, idealnie nadająca się na wieczorny seans filmowy w domowym zaciszu :)
OdpowiedzUsuńAh uwielbiam Twoje przepisy cebule :D Domagam się więcej :)
OdpowiedzUsuń